Välkommen

Välkommen till miniracingbolaget.com, här kommer du att hittar intressanta artiklar inom racing och motor. Surfa runt och bli inspirerad att antingen åka iväg på någon tävling eller börja med motorsport själv.

Senaste Nytt

De mest populära motorsporterna

Motorsport kommer ju i många olika former och det finns alltid de som är mer populära än andra. I denna artikel tittar vi kortfattat på några av de mest populära motorsporterna världen över.

Formel 1

Formel 1 är helt klart kungen av motorsport. Ingen annan har så många fans spridda över så många olika nationer. Sportens urpsrung kommer från grand prix-racingen i 1900-talets första hälft och har sett stadig utveckling under alla dessa år. I och med att det är den mest populära motorsporten är det också den motorsport där flest spelar på odds, något som har ökat lavinartat sedan detta möjligjordes över nätet.

MotoGP

MotoGP är den högst rankade serien inom roadracing och brukar ibland kallas för motorcyklarnas svar på Formel 1. Tekniskt sett är ju då roadracing själva sporten och innehåller även Moto2, Moto3, World Superbike, World Supersport och World Superstock, men MotoGP är flaggskeppet för sporten och har såklart den stora delen av publiken.

 

 

NASCAR

Medan Formel 1 är den mest populära motorsporten i världen, är NASCAR den mest populära motorsporten i USA, och den har även en hel del fans utanför staterna. I denn sport använder man så kallade stock-cars och den började dyka upp efter andra världskriget. Sporten omsåtter årligen flera miljarder dollar, varav en stor del faktiskt kommer från souvenirer och allehanda samlarföremål som på ett sätt eller annat är knuten till sporten.

WRC

WRC, eller World Rally Championship, är världsmästerskapet i rally och har organiserats sedan 1973. Varje år består av ett antal deltävlingar som tar plats runtikring världen. Sverige har många år varit värdland för en av dessa och körs ofta med is och snö som underlag. Sporten har en väldigt stor internationell publik och många kommer för att se de olika tävlingarna på plats.